среда, 20 сентября 2017 г.

Meervoud van havik

Bij zelfstandig naamwoorden die eindigen op een korte klank en een medeklinker, wordt in het meervoud vaak de medeklinker verdubbeld. Het woord havik staat in de Woordenlijst Nederlandse Taal van de Nederlandse Taalunie. In woorden als perzik, havik en monnik valt de klemtoon niet op het stukje ~ik.


Daarom schrijf je het meervoud met één k: perziken, haviken , monniken. De juiste meervoudsvorm van havik is haviken. Aangezien dit woord een zelfstandig naamwoord is wat eindigt op onbeklemtoon wordt de klinker in de .

Hoe zit het ook al weer met dubbele of enkele k bij het meervoud. Het meervoud van kaars is kaarsen. In deze woorden ligt de klemtoon op de eerste . De havik is vooral te herkennen aan de witte oogstreep boven zijn oog. Je hebt gezocht op het woord: Havik. We beginnen met woorden zoals havik - haviken , en schaduw - schaduwen.


Dat hier een meervoud op -en wordt gekozen, zou ermee kunnen samenhangen . Sommige woorden hebben een meervoud dat wordt gevormd door er eren . Ik verdubbel de k niet: havik haviken leeuwerik leeuweriken viezerik viezeriken Ik heb.

Verandert die klank in het meervoud in de klank ci (= sie)? Veel vertaalde voorbeeldzinnen bevatten haviken – Nederlands-Engels. Zoek in de tekst zelfstandige naamwoorden die in het meervoud. Maak de opdracht over het meervoud.


Bij woorden die in het enkelvoud eindigen op it, ik, et, el of es zonder klemtoon, zet de letterzetter in het meervoud. Schrijf er dan het meervoudsstukje achter. Dus schrijf je het meervoud met één k. Ook hebben veel woorden een meervoud op ~5:. Maar sommige van die woorden hebben een meervoud op ~en, zoals havik en monnik.


De correct gespelde meervoudsvorm van lemmet is lemmeten. Zoek het meervoud van: 1: dommerik 2: neef 3: havik 4: kreeft 5: rund 6: vuist : leeuwerik 8: roos 9: juffrouw 10: lomperik 11: gordijn 12: monnik 13: tube 14: . Deze les leren wij woorden op -iken: perziken, haviken , monniken. Hoofdregel: alleen meervoud op en ⇨-en.


Je kunt dus -en toevoegen als het enkelvoud eindigt op:. Oefeningen en uitleg over het meervoud. Bij nadere bestudering van Nederlandse nomina blijkt echter dat -en als meervoud achter woorden als havik , leeuwerik en lemmet juist geenszins . Gevonden op laura lee perkins death . Meervoud van zelfstandige naamwoorden - p. Het Nederlands heeft verschillende meervoudsvormen: meervoud op -en, op.

De monnik is een luiwammes, eet een perzik en ziet een havik. De meeste zelfstandige naamwoorden zet je in het meervoud door er een standaard. Groep 8: Categorie 43: meervoud onbeklemtoonde -es, -ik, -et. Hieronder vind je een betekenis van het woord haviken Je kunt ook zelf een definitie van haviken.


De realistische piratenstrip De Havik ontstond als een variant op Roodbaar een blockbuster op zijn retour,. Je leest het goe verrassingen – meervoud. Bovendien zijn er woorden die alleen maar een meervoud kennen en juist geen enkelvoud.


Een zelfstandig naamwoord kun je in het meervoud zetten en je kunt er een. Je leert het meervoud schrijven van woorden die eindigen op it, ik, et, el of es. Regelwoorden de kieviten de haviken de perziken de monniken.


Normaal moet je de klinker in het meervoud verdubbelen. Bijvoorbeeld bij pet, meervoud petten, en bij zak, meervoud zakken. Van botterik is het meervoud niet opgegeven, en dommerik komt niet voor.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения