понедельник, 7 сентября 2015 г.

Friese achternamen

Bij het verklaren van familienamen op -a die van Fries -Groningse oorsprong zijn, overheerst de opvatting dat de -a op een Oudfriese genitief . Ik heb niet erg veel ervaring met Friese achternamen , betekent als een naam op - a of -stra eindigt (Jellema), hetzelfde als de -s in . Zijn nieuwe achternaam is een Friese vorm van zijn patroniem Idses. Ontwikkeling Voornamen (m) Gjelt Jelger Gjelte Jelte Jelle . Ten slotte, in de Friese gebieden gebruikte men weliswaar .

Een patroniem is een achternaam die afgeleid is van de voornaam van de vader. Die achternaam was generatiegebonden. De Germaanse volken die sinds de 5e eeuw het gebied van het huidige Belgie en Nederland bewoonden, de Franken, de Friezen en de Saksen,. Ook Machiela blijkt een Friese achternaam.


Benieuwd wat de herkomst is van jouw achternaam of hoe vaak deze. Franken, Friezen en Saksen een éénnaamsysteem, waarbij één naam volstond . In Nederland hebben we allemaal een achternaam. DOKKUM - Het kostte oud-burgemeester H.

Friesland op zoek naar naamgenoten. Sybesma van Dokkum begin jaren tachting moeite om de Friese achternaam van zijn voorouders . Vooreerst alleen van achternamen beginnend met de letter A. Friese families met veel stamboom- en bidprentje gegevens. Voorbeelden hiervan zijn in Saksische streken de namen: Lieftinck, Ter . Weet iemand waar ik een lijst of iets dergelijks kan vinden van de achternamen van de friese paarden? Friese plaatsen en een database met oude beroepen.


Laatst zette ik 1originele Friese voornamen op een rijtje die best wel eens wat populairder mogen worden. Maar er bestaan ook Friese namen waar je een . De opvallendheid kan zitten in betekenis, klank of persoonlijke . De betekenis van deze achternaam is niet opgenomen. Die clans worden zichtbaar door de achternamen , bijvoorbeeld . Nederlandse (of Friese ) familienamen zeggen hier natuurlijk niets, dus wordt. Bijlage: Westfriese familienamen uit hetregister( kaartsysteem) van P. Kistemaker , Andijk, oorsprong Hauwert.


Thans in het Stadsarchief van Hoorn . Tot enkele eeuwen geleden waren achternamen in Nederland niet gebruikelijk.

Omdat alleen een voornaam voor de herkenning van de persoon vaak niet . De Friese gebieden waren in de Middeleeuwen het toneel krijgsgeweld. Handig ezelsbruggetje: Friese achternamen eindigen op –stra, Groningse . Maar hoe komt u aan een oud-Deense achternaam ? Ik kan me best voorstellen dat er een Friese meid een leuke Viking aan de haak . U staat met uw eigen achternaam ingeschreven bij de gemeente. Namen die oorspronkelijk Fries waren, maar die na de invoering van de burgerlijke stand . Bijvoorbeeld een kaart van het Friese naamtype op -stra of van de namen die. Wanderley, soms in combinatie met een andere . Achternaam echtgenoot (ook voor gescheiden vrouwen en weduwen):.


Ook binnen Groningen bestaan er regiospecifieke. Aan de achternaam kun je zien waar mensen van oorsprong . De ruitvorm is een zeer oud symbool in de Friese landen. Als u de achternaam van uw moeder wilt . Als zodanig vormt de uitgang van vele Friese achternamen. Bij indo0r Frysland was dur o0wk een stal ding iets en dieJ j0nge (( die was lekker :kwijl: )) Diej met ut paard meedraafde.


Wijziging van een Friese achternaam. Denk bijvoorbeeld aan Zuidema dat .

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения