вторник, 30 августа 2016 г.

Elektra n en l draad

Sjabloon:Tabel kleuren van draden in elektrische installatie. Fasedraad , L , Color wire brown. Nuldraad , N , Color wire light blue.


Installatiedraad is elektriciteitsdraad dat gebruikt wordt in een elektrische installatie. In een elektrisch schema wordt de fasedraad meestal aangeduid met de letter L (afkorting van het Engelse live).

Uitleg elektra installatie draad , VD bedrading en kleuren, wat is een. Bruin ( L ) Fase- draad stroomaanvoer draaddikte mmof mmMax. In de woonkamer wil ik een lamp ophangen Uit het plafond komen draden : blauw en buin In de lamp zit een soort kroonsteentje waar de . Dimmeraansluiting voor dombo jan. Ventilator ophangen, te weinig draden jun. Welke kleuren stroomdraad zijn er en waarvoor dienen ze?


De fasedraad heeft als symbool de L , wat staat voor live. Het symbool voor de nuldraad is N.

Dit wordt ook vaak aangegeven op. De basis kleuren van elektra draden. Er zijn kleuren draden die gebruikt worden bij elektra. Verder hebben de draden ook apparte kleuren. Daarom wordt het ook wel vinyldraad of . Dus stel dat ik een apparaat wil aansluiten op mijn stopcontact, waar de zwarte draad N is . Waarom niet alles blauw of bruin, behalve de aarde- draad ? VD- draad koop je eenvoudig online bij bol.


Stroomdraad voor het maken van elektra aansluitingen. Voor de draadkleuren in schakelkasten zijn wel wat normen, maar in de. De nuldraad (vaak aangeduid met N ) was vroeger rood en is tegenwoordig. De bestaande draden kan je gebruiken als trekkabel voor de nieuwe elektra. De stroomdraad (aangeduid met de letter P) was groen, maar is nu bruin.


U steekt de bruine (fase) draad in aansluitklem L van de schakelaar. N ) en een zwarte draad (vaak aangegeven met een L ). De draden die men gebruikt voor een elektrische installatie worden ook wel.

Then insert the stripped N , L and PE cable accordingly to the corresponding position and. Dutch translation: nuldraad , fasedraad en aarding . Soms is het handig te weten wat de kleur van een draad van de elektrische. Conformiteitverklaring Elektra Een artikel in. Je zult altijd een N vinden op de plaats waar de blauwe nuldraad komt. Aan de andere zijde sluit u de zwarte schakeldraad aan.


De aarding is groengele, de nuldraad blauw en de 3de draad rood of bruin? De gekleurde elektriciteitskabels hebben een kern die bestaat uit koperdraad voor de geleiding van elektriciteit. Verbind tenslotte ook de geelgroene draden met elkaar door middel van rapidklemmen. De kleuren van een elektriciteitsdraad geven hun functie aan.


De bruine fasedraad ( L ) voert stroom aan, de blauwe nuldraad ( N ) voert deze weer af. Om je meer inzicht te geven in de wirwar van elektra symbolen hebben we een handig. Wanneer je overigens met elektra werkt is het altijd belangrijk om alle stroomgeleidende draden uit te.


Er bestaan kabels met een enkelvoudige kern (één dikke koperdraad ), die worden gebruikt om stopcontacten, lichtpunten etc… te installeren, en kabels met een . Elektra kabels en draden , Wat is een aardedraad , fasedraad of. Nu wordt aan de ene kant een N aangegeven en aan de andere een L. Bij faserails loopt de elektriciteit maar tussen twee draden , de fasedraad ( L ) en de nuldraad ( N ). Sluit de geel-groene aardedraad van de nieuw aangelegde leiding aan het.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения