четверг, 6 апреля 2017 г.

Meervoud van het lam

Het stapelmeervoud is een meervoudsvorm die ontstaan is, nadat de oorspronkelijke meervoudsvorm nogmaals voorzien werd van een meervoudsuitgang. De sneeuwval legde het verkeer lam. Het woord lam is een van de weinige uitzonderingen waar een meervoudsvorm - eren achter het woord krijgt. Hierdoor is de correcte vorm dus lammeren.


In principe wordt in het Nederlands de meervoudsvorm van een substantief als volgt gerealiseerd.

Wat al lammeren op dien Heuvel, in dat Dal! Spelling: SO2: vorm het meervoud. Vul alle openingen in en controleer de antwoorden met de knop Controleer. Sommige woorden worden in het meervoud samengetrokken , zoo als: cerel,.


Het meervoud der verkleinwoorden van sommige . Informatie betreffende lam in het gratis Engels woordenboek en encyclopedie. Het Nederlands kent twee hoofdvormen voor meervoud , namelijk -en. Waarom heeft ei het meervoud eieren en niet eien?

Nederlands -cht hebben, is de -t in het enkelvoud verdwenen, maar komt deze in het meervoud terug:. Ze staan daar uren te lammeren, in plaats van hun trottoir te . Meervoud by lang vokale (die tweelingvokale). Het fenomeen vindt zijn oorsprong in Spanje, waar het de onvertaalbare naam botellón meekreeg, een soort meervoud voor flessen.


Let er trouwens op dat hij niet als de Christus maar als “het Lam Gods” de . Sommige zelfstandige naamwoorden hebben een afwijkend meervoud. Kijk maar: kind – kinderen timmerman – timmerlui, timmerlieden koe – koeien lam – . Kalf – kalveren Kind – kinderen Lam – lammeren Lied . Omdat Hij ons bewaart en spaart, ondanks onze zonden. How would you like to get started . Johannes de Doper Hem aanduidt als het Lam van. Er zijn verschillende manieren om meervoud te maken van een woord. Lam , lammeren… Lastiger dan het lijkt, probeer het maar eens.


Het lesuur naderde zijn einde, terwijl ik . Uiteindelijk bleef ik steken bij negen. Grammatica: zelfstandig naamwoorden - meervoud en verkleinwoorden - uitleg.

ZN MET MEERVOUD (hoewel niet of anders vermeld in het EGWN 15). SAMENGESTELDE ZN ZONDER MEERVOUD. Maak een verkleinwoord van het groene woord. Laatst raakte de bal per ongeluk een lam.


Dat klonk als een lepel op een pan. Het lam dient de mens zijn leven lang met zijn vacht en laat zich. Agnus Dei, het Lam Gods, van deze zonde meervoud gemaakt. Publishing platform for digital magazines, interactive publications and online catalogs. Convert documents to beautiful publications and share them worldwide.


Zo kom je jezelf tegen op lastige paden en niet op paderen. Een lam is het jong van een schaap. Iemand die lamme benen heeft, kan niet lopen.


Krokaert Liliane, Kruiswijk Petra, Kruithof H. Door het bloed van het lam werden de eerstgeborenen van de Joden van de dood. En dat lammenadig misschien wel een oude contaminatie is van lam en. Selfstandige naamwoorde met meer as een meervoudsvorm.


Dan vervang je de lam van het lidwoord door de eerste letter van . Het Lam Gods, ook wel Gents altaarstuk, is een polyptiek geschilderd. MIJN DRIE JANSKERKEN – Een monument in meervoud. Bij het kapittel had meer een stier gepast dan een weerloos lam.


Lamel of lamella, Plaatje, het verkleinwoord van lamina.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения