пятница, 18 августа 2017 г.

Friese familienamen

Hier wordt een overzicht gegeven van de familienamen voorkomende in resp. Bij het verklaren van familienamen op -a die van Fries -Groningse oorsprong zijn, overheerst de opvatting dat de -a op een Oudfriese genitief . Kenmerkend voor het Fries zijn de familienamen op -a, -inga, -ma, -sma, -stra enz. De friese familienamen Kamminga en Kamstra.


In 8heeft Lodewijk de Vrome goederen in het friese Westergo geschonken aan een Gerulf onder meer in villa. Als gewone arbeider met een familienaam werd je op het platteland al snel eigenwijs of bekakt gevonden.

Bijvoorbeeld een kaart van het Friese naamtype op -stra of van de namen die . Koosnamen waren bij de Friezen betrekkelijk geliefd. Niet een verbastering van de wel Friese familienaam Swierstra, bewoners van een . Ontwikkeling Voornamen (m) Gjelt Jelger Gjelte Jelte Jelle . HARLINGEN – In Nederland komen de achternamen De Jong, Jansen en De Vries het vaakst voor. In haast alle inleidingen van de tot dusver verschenen delen van het Nederlands. Familienamen werden erfelijk in de vorm waarin ze werden vastgelegd.


Franken, Friezen en Saksen een éénnaamsysteem, waarbij één.

Veel mensen die al generaties lang dezelfde familienaam hadden, . Voorwaarde voor opname is dat de naam voorkomt in de Nederlandse familienamenbank van het CBG of op familienaam. Als je op het linkje naast de naam . Nederlandse (of Friese ) familienamen zeggen hier natuurlijk niets, dus wordt er van jou als buitenlander verwacht dat je een Malinese . U doorzoekt hier de catalogus van onze boeken en tijdschriften. Klik op de info- knop boven de zoekbalk voor tips bij het zoeken. Bijlage: Westfriese familienamen uit hetregister( kaartsysteem) van P. Kistemaker , Andijk, oorsprong Hauwert. Thans in het Stadsarchief van Hoorn . Deze schrijfwijze is ook gebruikt op het titelblad van de Friesche Rymlerye.


Alle familienamen beginnend met B, alfabetisch gesorteerd (totaal aantal personen):. Klik op een familienaam om de bijbehorende namen te tonen. Laatst zette ik 1originele Friese voornamen op een rijtje die best wel eens wat populairder mogen worden. Maar er bestaan ook Friese namen waar je een . De Friese gebieden waren in de Middeleeuwen het toneel krijgsgeweld. Friese achternamen eindigen op –stra, Groningse familienamen op –ma.


Aan de mannelijke inwoners van de Friese steden kon het zogenaamde burger-.

In Friese streken ook als inga als Benninga, Bollinga, Poppinga in oorsprong . Per gebied wordt aangegeven hoe vaak de familienaam ongeveer . Friese platteland had toen nog maar vijf tot tien procent een erfelijke familienaam , en . De oorsprong van de familienaam Bruinsma. Men kan zeggen dat de familienaam , zo begrepen, pas in de loop van de. Van geen van de de onderdelen van de Friese Schutterij zijn stamboeken. Over familienamen bestaat bij veel mensen een misverstand: vaak heeft men het.


Friesland op zoek naar naamgenoten. In Noord-Nederland waren in de 17de en 18de eeuw vaste erfelijke familienamen buiten de steden echter een zeldzaamheid. De familienaam Friese komt voor op de volgende plantage(s):. Voor verdere informatie over de personen met deze achternaam . Via onze actieve sneuper Paul Hillebrand kregen we bericht over een nieuwe . Friese plaatsen en een database met oude beroepen.


Achternaam, Aantal, Achternaam, Aantal. Voortaan kunnen mensen met een van oorsprong Friese familienaam welke destijds in de Nederlandse spelling is geregistreer hun naam . Tweehonderd jaar familienamen en burgerlijke stand in Heerenveen.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения