среда, 22 октября 2014 г.

Meervoud handvat

Handvaten en handvatten zijn allebei correct. Op grond waarvan deze verandering? Het woord vat heeft twee betekenissen.


Dat de Nederlandse taalunie handvaten goedkeurt wil nog niet zeggen dat het juist is! De enige mogelijke en juiste meervoudsvorm van handvat is en blijft .

Toch wordt het meervoud handvaten zo algemeen gebruikt dat dit uiteindelijk ook het woordenboek heeft gehaal hoewel de Dikke Van Dale . Naast het onomstreden meervoud handvatten tref je ook geregeld handvaten aan. Afgelopen zaterdag bijvoorbeeld had Trouw het over een . Het juiste meervoud is handvatten. Onder invloed van een vat of ton, waarvan het meervoud vaten is, wordt vaak handvaten gehoord en dit wordt tegenwoordig . Zowel handvatten als handvaten is correct als meervoudsvorm van het zelfstandig naamwoord handvat. Oorspronkelijk had handvat alleen de meervoudsvorm.


Het meervoud handvaten wordt niet door alle taalgebruikers aanvaard.

Maar: handvat, handvatten, handvatje. Dat is nu ook gebeurd met het meervoud handvaten. Het is de stam van het werkwoord . Dat antwoord c fout is, weten we allemaal.


Meervoud van handvat is handvatten. Sommige woorden komen alleen in het meervoud voor: hersenen, notulen, . Informatie betreffende handvat in het gratis Engels woordenboek en encyclopedie. Er komt een moment waarop ik het met je zal hebben over antwoorden, handvaten om onze gezinnen langs de veiligere kant van de lijn te . Taalunie:Bericht handvaten of handvatten Taaluilen handvatten de betekenis volgens Wiktionary Gratis Afbeeldingen . De vraag: handvatten of handvaten ? Dit vat heeft een meervoud met een lange a: vaten.


Dat handvat naast het oorspronkelijke meervoud handvatten het meervoud handvaten heeft gekregen, komt . Een van de volgende: handvatten handvaten ? Het meestbesproken meervoud in het Nederlands is het meervoud van handvat. De Taalunie is de beleids- en kennisorganisatie voor het Nederlands. Westfries Woordenboek, Wormerveer . Bestudeer uit de Kennisbank het onderwerp over het vormen van het meervoud.

Spelling: SO2: vorm het meervoud. Vul alle openingen in en controleer de antwoorden met de knop Controleer. Veel vertaalde voorbeeldzinnen bevatten handvatten – Nederlands-Engels woordenboek en zoekmachine voor een miljard Nederlandse vertalingen.


Streuvels) bevestig een handvat waarmee de wever het geheel beweegt, van links . We geven slechts, handvatten aan studenten. Vind hieronder een presentatie van DDMCA waarin handvaten. Patronen van politiek De Arnhemse bestuurscultuur in meervoud. Oefening meervouden van zelfstandige naamwoorden.


Druk dan op Antwoord controleren. De meervoudsvorm van de gebiedende wijs bestaat in de Nederlandse standaardtaal. Veel terminologie, weinig handvaten. Wat is het meervoud van handvat : handvaten of handvatten ? Wat voor handvaten gebruiken waarom zijn ze goed? Typ de volgende zelfstandige naamwoorden in het meervoud.


Het handvat kan ofwel een pistoolgreep ofwel een Franse greep zijn. Ik wil van mijn jaar oude Kip caravan de handvaten demonteren en. Het schema met de uitgangen -(e)n kun je ook zien als een ouderwetse sleutelvorm met het handvat aan de rechterkant en de baard links.


Daarmee is een handvat gegeven om meer greep te krijgen op de . Bezaaid: de schijf is bezaai heeft veel zgn.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения